Siirry pääsisältöön

Sosiaalisen median käyttö

Heippa ja tervetuloa seuraamaan blogiani sosiaalisen median mahdollisuuksista töissä ja vapaa-ajalla!  

Blogikirjoituksen aiheena tässä kirjoituksena on sosiaalisen median palvelu, jonka itse tunnen parhaiten. Lisäksi mietin, mikä sosiaalisen median sovellus on minulle tuntematon, mutta hyödyllinen urani kannalta. 

 

Käytän itse päivittäin paljon sosiaalista mediaa, kuten Instagramia, Facebookkia, Snapchattia ja WhatsAppia. Käytän sosiaalista mediaa yhteydenpitoon ystäviini, erilaisten julkaisujen lukemiseen ja omien kuvien päivittämiseen. Näen, että palvelu mitä käytän eniten ja tunnen parhaiten, on Instagram. 

 

Instagramia voi käyttää esimerkiksi henkilökohtaisessa elämässä kuvien ja storyen päivittämiseen ja lisäksi yritystoiminnassa yrityksen markkinointiin. Se on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Palvelussa käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita, sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä. Lisäksi Instagramista löytyy kauppa ominaisuus, jossa tuodaan esille markkinointia eri yritysten tuotteisiin ja sieltä löytyy suoraa linkkiä ostamaan tuotteita. Instagramin kautta voi lähettää myös Direct Messageita valitsemilleen käyttäjille. (Wikipedia 2010.)

 

En itse julkaise Instagramissa päivittäisesti sisältöä, mutta käytän sitä viikossa noin kolme tuntia seuraamieni henkilöiden sisällön selaamiseen ja muiden sisällöstä tykkäämiseen. Seuraan Instagramissa henkilöitä kenet tunnen ja lisäksi joitakin sisällön tuottajia ja julkisuuden henkilöitä. Oma sisältöni, mitä jaan muille nähtäväksi, on omasta päivittäisestä elämästäni.

 

Näen, että sovellus, mitä voisin käyttää enemmän, joka olisi hyödyllinen urani kannalta on LinkedIn. Teen työtä rekrytointien parissa ja LinkedIn on sovellus, jossa käyttäjät voivat päivittää tietojaan liittyen työnhakuun ja omaan uraansa. Nykyään LinkedIn on kuin sähköinen CV. Hyöty löytää ihmisiä LinkedInissä tehdessä rekrytointeja on suuri, koska sieltä näkee suoraan henkilön tiedot, jos osaa käyttää hakutoimintoa oikein. Eri hakusanoilla pystyy löytämään esimerkiksi henkilöt sijainnin tai koulutustason perusteella. (Headworth 2015, 33.) 

 

Vaikka käytän LinkedIniä, käytän sitä hyvin vähän työelämässäni. Voisin oppia käyttämään sitä hyödyksi enemmän, esimerkiksi opettelemalla julkaisemaan kiinnostavia päivityksiä tai etsimään erilaisilla hakusanoilla profiileja. Uskon, että ottamalla LinkedIniä käyttöön päivittäisesti, opettaisi minua sovelluksen käytön kanssa ja lisäisi työni ulottuvuuksia.  

 

 

Lähteet: 

 

Headworth, A. 2015. Social media recruitment: how to successfully integrate social media into recruitment strategy. Kogan Page. United Kingdom


Wikipedia, Instagram. 2010. Luettavissa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Instagram. Luettu 19.12.2021. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelma

Sosiaalisen median hyödyntämissuunnitelma Osallistuvat opiskelijat: Emmi Lamberg – emmi.lamberg@myy.haaga-helia.fi Suunnitelman nimi: Naisten jalkapalloedustusjoukkueen esilletuonti ja markkinointi sosiaalisessa mediassa. Suunnitelman tavoite: Tavoitteena on saada tuotua hyödyt esille sosiaalisen median eduista jalkapalloharrastustoiminnassa. Joukkue käyttää tällä hetkellä pääsääntöisesti Instagramia sosiaalisen median kanavana, joten sisältöä löytyy jo paljon. Suunnitelma tavoitteena on lisätä myös sosiaalisen median käyttö TikTokkiin ja kasvattaa Instagramin kävijä- sekä seuraaja määrää. Kohderyhmä/kuvaus: Edustusjoukkueena kustannukset ovat kausittain korkeat, erinäisten kulujen, kuten pelivarusteiden, kenttävuorojen sekä pelimatkojen takia. Joukkueessa on tällä hetkellä noin 25 pelaajaa, joille kausittain tarjotaan mahdollisuus harrastaa pienillä kustannuksilla. Sitä varten kausittain etsitään erilaisia sponsoreita tukemaan toimintaa. Sosiaalinen media on yksi houku...

CC ja tekijänoikeus

Tässä blogikirjoituksessa tulisi näkyä CC ja tekijänoikeus. Käsittelen aihetta omasta näkökulmasta minulle merkittävästä aiheesta. Valitsin aiheeksi minkälaista osaamista HR-ammattilaisilta tarvitaan nykyään. Työskentelen itse alalla, joten tämä on minulle tärkeää tietää.    Neljä keskeistä aihetta tämän päivän ja tulevaisuuden henkilöstöhallinnossa ovat HR-analytiikka, uudet teknologiat, uusi työ ja Y-sukupolvi sekä työntekijöiden etusijalle asettaminen (Sympa 2020). HR-ammattilaisten rooli mukautuu jatkossa liiketoiminnan yhteistyön tukemiseen, teknologiajohtamiseen ja henkilöstöhallinnon ydinkyvykkyyksiin liittyvin osaamisiin (Sofigate 2020). Nämä neljä aihetta voidaan mukauttaa HR-ammattilaisen rooliin.   Kuva 1. Tekoäly ja henkilöstöjohtaminen ( CC BY 2.0 ) Y ksi tärkeimpiä muutoksia HR-työssä 2020 luvulla on digitaalinen murros. Teknologian lisääntyy arkipäiväisessä elämässämme ja työssämme, kuten myös HR-työssä. Tämän myötä esimerkiksi ohjelmistorobotiikka, tekoäly...